Terug

Het verschil tussen Dome en Bullet beveiligingscamera’s

Het verschil tussen Dome en Bullet beveiligingscamera’s

Dome- en bulletcamera’s van Proward zijn qua specificaties identiek. Toch bestaan er verschillen tussen een dome- en bulletcamera. In dit artikel worden de verschillen tussen een dome- en een bulletcamera besproken, zodat je kunt kiezen welke het beste aansluit bij jouw wensen.

Dome- en bulletcamera’s van Proward zijn qua specificaties identiek. Toch bestaan er verschillen tussen een dome- en bulletcamera. In dit artikel worden de verschillen tussen een dome- en een bulletcamera besproken, zodat je kunt kiezen welke het beste aansluit bij jouw wensen.

Dome Camera | PROWARD

Het grote verschil tussen de twee soorten beveiligingscamera’s is hun vorm. De domebeveiligingscamera heeft (zoals de naam al doet vermoeden) een afgeronde koepelachtige vorm waarbij de camera-lens, de beeldsensor en andere componenten zijn ingesloten in een koepelvormig glas. De bulletcamera daarentegen is cilindrisch van vorm als de loop van een pistool.

Zowel domebeveiligingscamera’s als bulletbeveiligingscamera’s zijn voor binnen- en buitengebruik. De domebeveiligingscamera’s worden meestal binnenshuis vaker gebruikt door de compacte uitstraling. Ze zijn minder opdringerig en passen goed bij de omgeving en de inrichting van de kamer. Bulletbeveiligingscamera’s zijn duidelijker van opzet en zijn een goed afschrikmiddel voor vandalen en dieven.


Bullet Camera | PROWARD

Wat de installatie betreft, zijn bulletbeveiligingscamera’s een stuk eenvoudiger te installeren. Ze hebben een montagehandgreep die je aan de muur moet bevestigen. Zodra het klaar is, kun je de bulletbeveiligingscamera, bevestigd aan het handvat, in elke richting richten die u wilt bewaken. Domebeveiligingscamera’s zijn moeilijker te installeren dan bulletbeveiligingscamera’s. In de meeste gevallen moet de glazen behuizing worden verwijderd en de basis met de lens en andere componenten aan het plafond of muur worden bevestigd. Dit vergroot de kans op menselijke fouten. Ook kunnen domebeveiligingscamera’s tijdens de installatie worden blootgesteld aan vocht die op de lens kan neerslaan. Het installeren van een domebeveiligingscamera op een vochtige dag is dan ook niet het juiste moment om dat te doen. Om dit probleem te voorkomen zijn er ‘Turrent’ beveiligingscamera’s in de vorm van een domebeveiligingscamera. Bij een Turrent beveiligingscamera hoeft de behuizing niet te worden verwijderd tijdens de installatie.

Het bereik van een beveiligingscamera, of het nu een koepel of een kogel is, is afhankelijk van veel specificaties zoals: het type beeldsensor, het type lens, de Dynamic Range-functie, de resolutielijnen, enzovoorts. Er is geen algemene regel dat één type camera een groter bereik heeft dan andere. Het bereikt hangt immers ook af van de afstand tussen de lens en de sensor. Dankzij de vorm van de bulletbeveiligingscamera biedt deze in de meeste gevallen een groter bereik dan domebeveiligingscamera’s. Er zijn echter uitzonderingen waar een domebeveiligingscamera een groter bereik heeft dan bulletbeveiligingscamera’s.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PROWARD 9.6 / 10 - 3729 Reviews @ PROWARD
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »